Maandagmorgen

Zweet, handen die van de toetsen wegglijden, Chinese tekens die zelfs ik niet meer begrijpen kan. Het lokaal is een sauna die eigenlijk geen sauna zou mogen zijn. Armen als dode massa, ogen open, ogen toe. Even wegdraaien, zich verzetten, geeuwen, een hand voor de mond. Stemmen in de verte, de agenda van de dag. Wanneer houdt het eindelijk op?

Waar is de koffie, de suiker, iets dat mijn aandacht voedt? Kan iemand me wakker houden met een grap, iets dat de moeite van het luisteren loont? Mijn lichaam is verdoofd, mijn mond valt open, de wereld is een waas van warmwaterbronnen en zandkastelen. Ik wil zwemmen, maar de zee is nog ver. Een hand op mijn schouder, mijn vriend die me masseert. Een hand op mijn schouder:
               “Word wakker, word wakker.”
               Waar ben ik? Wat is dit? Oh, help! Toch niet nu. Toch niet hier.
               Mijn hart schreeuwt ‘nee’ in alle talen. Lachende gezichten, gemompelde excuses. Elektriciteit golft door mij heen. Mijn gesnurk is via de webcam uitvergroot op alle schermen.

Advertentie

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt als luisterboek in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is fictie van eigen makelij (tenzij anders vermeld).

2 gedachten over “Maandagmorgen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: