Mannen zijn als appels

Hun kleuren zijn bekoorlijk, hun namen veelbelovend, maar de prijs die je betaalt? Die is niet min. Ze leggen veel gewicht in de schaal, de één al wat meer dan de ander. Toch horen ze bij elkaar en niemand vindt ze te dik of te zwaar. De schil is taai, het vruchtvlees zacht, net onder de schil zitten de meeste vitamines. De ene is rot en oud van smaak, de ander jong en rijk van geest en sommige? Die zijn gewoon lekker😊. Je zet er maar beter je tanden in. Van iemand anders mag je ze niet stelen, maar zelf stelen ze de show. Voor geen goud zou je ze willen ruilen, want niets is beter dan een appel voor de dorst😊.

Je ziet er elke dag véél: de één is rood, de ander groen; aan één heb je genoeg, met vele is het niet te doen😊. Je wil er meerdere kunnen uitproberen, maar eenmaal je een goede te pakken hebt, houd je hem maar beter voor jezelf en deel je hem niet met vrienden. Zo groot is een appel nu ook weer niet en wie wil er nu een appel waarvan al door iemand anders is geproefd😊?

Vergelijk ze niet met peren. Sommige zijn mooi rond, andere vertonen blutsen en builen. Soms zijn ze giftig, soms zijn ze gezond, soms worden ze vergeten. Je kan ze maar beter koel houden, zodat ze genietbaar blijven. Soms laten ze zich uitpersen, soms zijn ze hard als staal. Sommige worden na jaren nog niet rijp, van andere krijg je na jaren buikpijn, nog andere smaken naar meer. De één is zuur, de ander zoet. Je kiest maar beter de beste uit het rek, want voor je het weet, neem je een zure mee naar huis en dat wil toch niemand?

Mannen zijn als appels: sommige vallen niet ver van de boom, andere gaan van hand tot hand. Soms zou je ze willen schillen, soms zou je ze in stukken willen snijden en de slechtste? Die worden geplet tot moes. Ze hebben allemaal pitjes die tussen je tanden kruipen en die vervelend zijn. Allemaal hebben ze een klokhuis, dus houd je ze maar beter niet al te lang thuis. Sommige moet je beter wassen, want die zijn bespoten.

An apple a day, keeps the doctor away. A man on your way gives you troubles each day and the doctor will not be far away. But a good man each day is a present to stay and each present has its price to pay. En gelukkig heb ik de perfecte appel in huis. Hij smaakt bij elke hap beter en beter😊.

Advertentie

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

3 gedachten over “Mannen zijn als appels”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: