Een geluk bij een ongeluk

Als ik in het Romeinse Rijk had geleefd, was ik een gifmenger geweest. Ik zou erover waken dat het gif niet te rood zou kleuren en ook een beetje geel, zodat de vijand een trage dood zou sterven. Als ik in de middeleeuwen had geleefd, dan was ik een barones. Ik zag erop toe dat er geen vuiltje op de schoorsteenmantel lag en dat mijn dienstbodes geen moment niets zouden doen. Als ik in de industriële revolutie had geleefd, dan werkte ik aan de band en was ik nu waarschijnlijk een paar vingers kwijt. In deze tijd was ik politieagent geweest. Daar droomde ik als kind altijd al van. Ik schreef torenhoge verkeersboetes uit, ik reed zelf ook veel te snel en ik schreeuwde: “Houd de dief!”

Maar gelukkig ben ik blind en geloof mij: de wereld is er daardoor beter aan toe; ikzelf trouwens ook. Ik kan niet zien of het gif de juiste kleur heeft bereikt, ik kan niet zien welke auto verkeerd staat geparkeerd en ik kan niet zien of mijn poetsvrouw haar werk met zorg heeft uitgevoerd. Ik kan niet veel te snel rijden met mijn step, ik heb al mijn vingers nog en dat is maar goed ook😊.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

4 gedachten over “Een geluk bij een ongeluk”

  1. Zalige tekst alweer 😄
    Ben blij dat je al je vingers nog hebt, maar ook daar zou je ook weer een creatieve oplossing of handig hulpmiddel voor gevonden hebben 👍😏

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: