Ode aan mijn grootste fan

Vader, je wilde niet veel. Je wilde een huis voor je kinderen waarin ze zich thuis zouden voelen. Een tuin om in te spitten, een pad om over te fietsen en een weg om aan te timmeren. Een goed rapport was je mooiste verjaardagscadeau. Als jij zei: ‘het is goed,’ dan wist ik: het is ook echt goed.

Je kon van alles iets maken. Een kartonnen doos werd algauw ons speelgoedhuis, een berg zand onze spectaculaire glijbaan. Ik weet nog goed hoe je een uur kon slijpen aan één en dezelfde steen.

‘Als een Kil iets wil, doet hij het.’ Je daagde mij uit. Ik was na één strand al moe, maar jij liet me twee stranden ver lopen, door de golfbrekers te omzeilen, zodat ik het niet voelde. Om jou niet te laten winnen met ‘hartenjagen’ ging ik voor een ‘al’, wetend dat ik niet de beste kaarten had, hopend dat die van jou nog slechter zouden zijn. Net als jij zal ik altijd een doorzetter blijven en een dromer ook.

Je bent mijn trouwste supporter in wedstrijden, moeders grootste fan in de muziek. You’ll Never Walk Alone, speelde ze en jij zong mee. Gerry & The Pacemakers hadden het niet beter gekund.

Op mooie dagen zitten we in de tuin. We verbranden bladeren in een vuurkorf en braden burgers op de barbecue. Ik hoop dat het nog lang zo zal blijven duren, dat je nog lang mijn grootste fan zal zijn.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

2 gedachten over “Ode aan mijn grootste fan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: