Mijn Valentijn

Liefste Patrick

Je hebt van mij al veel mogen verduren. Ik die zei dat ik griep had, omdat ik even alleen wilde zijn. Ik die je een pepersnoepje gaf. Je mond stond bijna in brand en je had niets te drinken op de trein. Om dan nog maar te zwijgen van de elektrische vliegenmepper die ik op je heb uitgetest. Ik liet je dromen dat je van een helling afgleed. Ik trok het hoofdkussen onder je hoofd vandaan, toen jij zo zorgeloos zalig lag te slapen en je hoofd stuiterde als een botsbal op het matras. Ik mag je hand als stressbal gebruiken en piramides bouwen met je vingers. Soms weet ik niet meer waar ik mijn sleutels heb gelegd en dan vraag ik waar jij ze wéér hebt laten slingeren. Ik wilde per se dertig kerstkaartjes schrijven en jij knipte al die tekstjes op maat. Ik wil met een scooter rijden en jij gaat voor je rijbewijs. Ik wil de wildste waterattracties trotseren en jij leert zwemmen. Ik wil een nieuwe stereo en jij gaat twee keer mee naar de Mediamarkt, want de eerste keer kwamen we thuis met een foute doos. Ik die voortdurend twijfel en jij die me vertrouwen geeft. Ik zorg voor ernst, jij voor een vrolijke noot. Ik kan zelfs je hulp inroepen om een brief te schrijven aan een idool, geen spoor van jaloezie. Je zou zelfs naar mijn trouwfeest komen als ik voor iemand anders zou kiezen, maar zo gek ben ik niet😊.

Je laat me lachen, gooit alle remmen los. Elke keer weer een nieuw idee, een nieuw avontuur. Een race met de jetski, een race met de step. Afbakbroodjes in de vorm van hartjes, een paashaas van een halve meter hoog, jij vindt het allemaal. We beleven samen onze tweede jeugd met trampolines, schommels en kabelbanen. Een dansje, lekker eten, een luisterend oor en mijn dag is alweer goed. Ik kan met je brainstormen als ik even geen inspiratie heb, genieten van pralines, de speciaalste eerst, een kanotocht op de Nete, een wandeling bij zonsopgang… Een knuffel, een lief gebaar, een hart van goud, dat is wie jij bent en waarom ik van je houd.

Liefde is… niet wachten op groen licht, maar racen in volle vaart. Samen de coronaregels overtreden, een illegale picknick op een bank in de zon. Liefde is weten dat je elkaar dag en nacht kan bellen. Mogen lachen en huilen en weten dat je veilig bent. Liefde is met handdoeken slaan bij de afwas (gelukkig hebben we een vaatwasmachine). Liefde is ravotten in het gras, een spel van leven en dood. Liefde is een hand die je leert lopen als je je evenwicht verliest. Een wandeling van veertig kilometer met de muziek op luid. Meegaan in elkaars gekste fantasieën. Een spel van schaar, steen en papier, van scheuren en weer inpakken. Liefde is samen een vuurpijl afsteken die geluk brengt voor het nieuwe jaar, samen vitten op het nieuws en filosoferen over het leven. Liefde is samen breakdancen tijdens het koken, ongegeneerd kunnen toegeven dat je een wind gelaten hebt. Liefde is samen opboksen tegen de stroom. Liefde is elke dag een beetje meer. Mijn liefde? Dat ben jij.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

6 gedachten over “Mijn Valentijn”

  1. Ik schreef je naam in het zand, maar de wind blies hem weg.
    Ik schreef je naam met broodkruimels, maar de vogels aten ze op.
    Ik schreef je naam in mijn hart en daar zal hij nooit verdwijnen.

  2. Tja, ik ben niet gewoon gek maar ook gek van jou dus dat scheelt wat hé 😊 zou trouwens niet willen dat je verandert want dan ben je niet meer de Ellen waar ik op gevallen ben. En voor ik het vergeet, een gelukkige valentijn en dat we nog veel gelukkige dagen, maanden en jaren mogen beleven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: