Wat nieuws:-)

Lieve Chris

Ik heb veel met je gepraat en ook al was je er niet echt, ik praatte met jou in mijn hoofd. Hoe zou jij het brengen? Hoe zou jij het aanpakken? Wat zou jij nu denken? Eén woord en ik was al op dreef. Een stem uit duizend. Een icoon zoals Lutgart Simoens ooit was. Enkele minuutjes glimlach voor het slapengaan. De stem van de nacht. De stem van het nieuws. De stem die me deed geloven dat ik zelf ook nieuws zou zijn, want het nieuws is maar ‘wat’ nieuws en – hoe je het ook draait of keert – iedereen is ‘nieuws’ op zijn manier.

En dan opeens ben ik het nieuws en opeens is er die stilte. Je blijft me inspireren. Ik zoek je om je stem nog eens te horen en waarachtig, je bent er nog: op YouTube. Er zijn de filmpjes van vroeger, maar ik wil nu. Ik wil weten hoe het met je gaat, ook al gaat het mij niets aan. Ik wil horen dat het goed met je gaat, goed nieuws, daarop wachten we al zo lang. We missen je op onze radio, jij geeft het nieuws een nieuwe kleur.

Ik heb een overwinning behaald, maar ik hoop dat jij nu ook wint, dat de ziekte je niet in zijn greep krijgt, dat je plaats hebt op de intensive care als dat nodig is en dat die knappe verpleegsters je zullen verzorgen alsof je hun eigen kind zou zijn. Ik hoop dat we samen onze overwinning kunnen vieren, want een overwinning verdienen we allemaal. Ik hoop dat we weer snel ‘wat’ nieuws krijgen, goed nieuws, het ga je goed.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

2 gedachten over “Wat nieuws:-)”

  1. Ik schreef je naam in het zand, maar de wind blies hem weg.
    Ik schreef je naam met broodkruimels, maar de vogels aten ze op.
    Ik schreef je naam in mijn hart en daar zal hij nooit verdwijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: