Feest in lockdown

“Bel dan naar de flikken. Bel dan.”
               Fred kijkt zijn moeder vuil aan. Zie haar daar nu staan, denkt hij, het hoofd tussen haar handen. Die ouwe zaag heeft makkelijk praten. Zij had vroeger alleen haar studies om voor te leven. Het leven is meer dan een goed rapport, een ordelijke kamer en de naïeve goedheid van het delen. Fred weet tenminste wat er echt toe doet: mooie grieten neuken bijvoorbeeld of jointjes roken in het toiletgebouw. Die leraren met hun gezeik. Zij vinden hun vak het einde.
               Alweer worst met rodekool, denkt hij, frituurkost is veel beter. Dan schrikt die ouwe zeur dat ik ’s avonds al gegeten heb. Je zou voor minder. Pintelieren mag niet meer. Friet vreten is het enige dat nog mag en zelfs dat is voor haar al een probleem. Dat mens is gewoon ziek. Lekker eten gereedmaken is het enige dat die trut moet doen en zelfs dat doet ze niet. Janken en zeveren kan ze als de beste. Kon ze ook maar zo goed koken.
               “Dit is deze week al je vijfde lockdownfeestje.” Haar stem slaat over en ze plukt aan een haar op haar kin. Haar make-up is zo breed aangebracht dat het lijkt alsof ze iets probeert te verbergen. “Ik meen het.” Ze posteert zich wijdbeens in de deuropening. “Ik bel de flikken.”
               “Dat doe je toch niet, mens, want ik ben minderjarig en ik heb geen geld. Vroeg of laat komen ze met de rekening naar jou.”
               Even blijft het stil. Zijn moeder krimpt ineen en hij kijkt grijnzend op haar neer. “Jij kan die 700 euro toch niet betalen,” gaat hij door. “Jij met je hongerloontje van het OCMW.”
               Hij duwt zijn moeder opzij, loopt de deur uit en racet met zijn opgevoerde bromfiets naar John, zijn beste vriend. Knappe Conny zal er ook zijn. De avond kan niet meer stuk.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Eén gedachte over “Feest in lockdown”

  1. Ik hoor je het nog lezen… heel gewaagd, dit verhaal, al zal het tussen de muren van sommige gezinnen realiteit zijn. De kantjes eraf lopen en net dat tikkeltje verder gaan, is je op het lijf geschreven. Graag gelezen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: