Het land van Isabeau

Ik wil de kou achter me laten die elke picknick onmogelijk maakt. De regen die met dikke druppels over me heen plenst. De vrienden die me negeerden, ook al deed ik zo mijn best.

Ik wil mijn ouders achter me laten, die mij met dat coronakapsel maar een marginale trien vinden die geen fierheid kent. De materiële egoïsten die alleen tillen aan schone schijn. De fietsers die voorbijreden toen ik smeekte om hulp. De man die zich stiekem bezatte op mijn lentefeest.

Ik wil de druk achterlaten die ik voel op mijn borst. De leegte die zich in mijn binnenste heeft genesteld. De kriebels in mijn buik die strak staat van de spanning. Mijn boze woorden die de winterlucht hebben gevuld en aanvriezen tot mist. Ik wil een wijsje fluiten, een vlinder zijn.

Kon ik maar heel even terug op reis naar het land van Isabeau. Een eiland met een bankje om te praten. Een eiland waar de mensen mensen zijn. Een eiland waar je fouten mag maken. Wat er ook gebeurt, er is altijd water, koffie, thee. Bij haar thuis, ergens heel ver weg, worden kreten gehoord en tranen getroost. Een hand trekt je overeind als je even de weg bent kwijtgeraakt. Zelfs ’s nachts schijnt de zon en haar warmte straalt door je versleten, veel te dunne jas heen, tot diep in je hart.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

3 gedachten over “Het land van Isabeau”

  1. Weer heel mooi weergegeven. Je slaagt er toch maar telkens in, om iets negatiefs (zoals hier een gevoel van onmacht en het bijhorend verlangen )om te buigen in een poëtische tekst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: