Schaar, steen, papier

Een steen is sterker dan een schaar, trotseert stormen en orkanen. Je kan er huizen mee bouwen, erin schuilen. Onfeilbaar, onwrikbaar fundament. Alleen diamant kan hem slijpen en splijten of het water na jaren tijd. En ik? Ik ben die schaar die wikt en weegt en buigt en breekt.

Als ik de schaar ben, ben jij het papier, onbeschreven, gaaf en glad. Ik kerf mijn letters in elke vezel, schrijf mijn naam op elke lijn. Ik knip je, verknip je, boetseer je naar hoe ik wil. De laatste plooien zijn nog glad te strijken; als het vel scheurt, straks niet meer. Voorzichtig plant ik een zoen op je hand en zie geen plooien meer.

Geen blok is je te veel, geen steen is je te zwaar. Jij breekt de rotsen als ik val. Inpakken en versmachten: dat is je talent; gewoon door er te zijn, door te komen als ik roep, door klaar te staan, dag en nacht. Dat is meer dan een schaar verdient. Als jij nog maar heel lang bij me blijft.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Eén gedachte over “Schaar, steen, papier”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: