Kom hier, mijn liefste

Ik weet het nog goed, diep in een roes: jij en ik hand in hand op het strand in Zoutelande. Je was er wel en tegelijkertijd ook weer niet. Betoverd door je stem deinde ik mee op golven van muziek. Door jouw ogen zag ik vormen in de wolken en sterren in een donkere lucht. We voeren door wervelwinden en stille oceanen. Soms was er storm, soms was er rust. Je hield me vast, terwijl ik liep op hoge palen. Nooit verloor ik mijn evenwicht. Bruisende geuren, de zon en de duinen, het ruisen van riet. We praatten over alles en toch ook weer over niets. Kom naast me liggen, mijn liefste, neem de tijd. Adem mij in en adem mij uit.

Kom hier, mijn liefste. Laat me een hand op je schouder leggen, ook al is het virtueel. Laat ons nog één keer knuffelen, ook al zijn er regels te veel. Laat ons meer zijn dan fantasie, ook al is dat avontuur. Laat ons meer zijn dan illusie, ook al is de prijs te duur. Laat onze werelden versmelten, ook al zijn ze met zorg opgebouwd. Laat ons de grenzen overschrijden, ook al is dat voor de buitenwereld fout. Laat ons meer dan dromen delen, ook al is contact niet toegestaan. Laat ons leven van de liefde, want zo is de mens ontstaan. Ik weet dat ik niet langs mag komen, want het virus is fataal. Toch durf ik nog vurig hopen dat je meereist in mijn verhaal. Ik mis je stem in elke letter. Alle zeeën zijn eenzaam en kil. Nu is elke zin geschreven en dat is niet wat ik wil. Ik kan niet denken, alleen maar voelen. Je bespeelt mij als een gitaar en in elke porie, elke snaar hoor ik je stem als een lokroep:
               “Kom hier, mijn liefste. Kom maar naast me liggen en ontspan, ook al weet je dat dit in het echte leven niet kan. Laat je meedrijven, op en neer, op de tijden van de getijden. Laat je meeslepen door de klank van vergezichten en het raadsel der natuur. Laat de wind maar waaien. Vang de schoonheid van de ondergaande zon. Laat het zandmannetje maar komen. Durf te leven, durf te dromen. Vaar met me mee op het water, want morgen zijn zorgen voor later.”

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

5 gedachten over “Kom hier, mijn liefste”

 1. Je tekst is mooi. De jury vond het unaniem een beeldrijk, nostalgisch gedicht. Ik vond de overgang naar de laatste strofe goed gevonden.
  Inderdaad, het verdriet over het voorbijgaan der dingen.
  Je trekt alle registers open.

 2. Ik wil je even schrijven omdat ik vind dat je prachtig schrijft. Echt een genot om te lezen.
  Van “Come here my love” heb je zo’n mooi verhaal gemaakt op het strand van Zoutelande.

  Had ik al gezegd dat ik al jaren ’s zomers in Dishoek twee weken in een slaapstrandhuisje op vakantie ga? Dishoek ligt naast Zoutelande, daar ervaar ik dezelfde zee en golven.

  Het leven op strand, dag en nacht is een bijzondere ervaring. Met al de elementen om me heen. Wind, lucht, zee, golven, zand, zon, maan en sterrenhemel en de prachtige wolken.

  Daarom was jouw verhaal zo’n prachtige aanvulling op mijn ervaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: