Een sprong in het diepe

Nog geen vierde van de cursus heb ik ingestudeerd. Ik zal door de grond zakken van schaamte. Een kille wind waait de kamer in door het openstaande dakraam. Ik ga springen, echt, ik wil dood. Nee, nog niet nu, nog niet hier. Vanop de vierde verdieping ben ik niet zeker dat het lukt. Stel dat ik het overleef, dat ik mijn been breek of erger, dat ik in coma raak en niet meer ontwaak, dat ik moet leven als een plant die alleen zorgen vraagt van dokters en verplegers. Met een klap gooi ik het raam weer toe. Er is geen uitweg meer, geen redding mogelijk. Nog twee uur en ik zal het antwoord schuldig blijven. Nog twee uur en de docent zal mij uitlachen in mijn gezicht.
               “Ik doe niet mee,” zeg ik in tranen aan de keukentafel, terwijl ik met moeite een boterham en een blik redbul naar binnen werk.
               “Dat moet je echt wel doen.” Mijn huisgenoten praten op me in. “Dan weet je welk soort vragen hij stelt voor je tweede zit.”
               De bel. Een medestudent haalt me op voor wat gegarandeerd de slechtste dag van mijn leven zal worden. We knijpen in elkaars hand om de stress op elkaar af te reageren.
               “Ik ken er niets van,” zegt hij.
               “Ik ook niet,” piep ik.
               Het examenlokaal ruikt bedompt en muf. Ik doe een schietgebedje en trek een vraag uit de stapel kaarten. Het is een vraag uit het enige deel van de cursus dat ik ken. Ik scoor een zestien. Mijn hoogste cijfer dat jaar. Springen uit het raam? Nee, nooit meer.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Eén gedachte over “Een sprong in het diepe”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: