Over jou en mij

Schrijven is dartelen op papier. Ik wentel me in een draaikolk van ideeën en worstel met mezelf.
Schrijven is praten met een vriend in mijn hoofd, een veilige wereld, in dialoog met mezelf.
Schrijven is zweven op een trapeze. Ik loop op een wankel, kronkelend koord dat elk moment kan knappen en verlies bijna mijn evenwicht. Ik zoek een hand die me vasthoudt, een stem die bij me past.

Nu is het tijd het bal te openen. Nu is het tijd voor mijn eerste show. Een echte dans met een echte man. Ik weet niet wie me ten dans zal vragen, hoe hij op mij zal reageren, of hij het touw vasthoudt of laat vallen. Ik vermijd oogcontact, struikel over mijn eigen voeten, kijk over de hoofden heen en laat me leiden door de betovering van het moment. Een hongerige massa fixeert me met ogen die meer zien dan ik wil. Ik ga op in klank en swing heftig, uit angst gewond te raken door kritiek.

Schrijven is dansen op papier. Vertellen is dansen met je stem en ik kan niet dansen zonder jou. Jij bent mijn favoriete danser, altijd al geweest. Maar ik durf je niet te vragen. Dat is meer iets voor een heer, dus ik wacht en wacht en wacht en wacht tot de magie is verbroken en de laatste dans gespeeld.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Eén gedachte over “Over jou en mij”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: