Drie literaire debuten voor nog geen vijf euro

Altijd al een gepubliceerd schrijver willen worden? Uitgeverij Short Stories organiseerde een verhalenwedstrijd voor auteurs van korte verhalen. De drie winnaars werden ingesproken door professionele stemacteurs. Mark Sars, Ellen Kil en Annette Akkerman zetten hiermee hun eerste stap als gepubliceerd auteur. Hun verhalen staan momenteel al online op www.short-stories.nl onder het hoofdstuk ‘Debuut’ en worden doorgeplaatst op diverse platforms, waaronder Storytel, Luisterrijk, Kobo, Cliffer en Koninklijke Bibliotheek Nederland. Bij elk verhaal hoort muziek die de luisteraar onderdompelt in de juiste sfeer.

“Ik ben Dick. Mijn vrouw heet Hiep Hiep, mijn kind heet Kind, mijn buurman Ari, alias Ari Kanari en ik heb momenteel min achtendertig vrienden.” Zo begint ‘Om te lezen’, een licht absurde tragikomedie, geschreven door Mark Sars. Voorlezer Eltjo Herder heeft er duidelijk zin in, waardoor je als luisteraar lacht om de buitenproportionele humor die de tekst rijk is.

“Mijn handen kleefden toen ik aanbelde. Dat was niet alleen door de regen die met bakken uit de hemel viel.” Wat als een onschuldige date begint, eindigt in een wel heel speciaal diner. Auteur Ellen Kil neemt je mee in de duistere wereld van een arme student die zijn docent hoopt te versieren. Een kille klank straalt af van elk woord. De rijkdom aan stemmen waarmee voorlezer Eltjo Herder de gedachten van het personage vertolkt, is ronduit fascinerend. Het lijkt alsof Albrecht telkens weer iemand anders uit zijn oude leven terugziet.

“Hij trommelt onrustig op het stuur van zijn Porsche. De vrouw in de Clio voor hem had het stoplicht nog gemakkelijk kunnen halen. Wat heb je in dit land aan een snelle wagen als je om de vijftig meter stilstaat.” De toon is niet mis te verstaan. De protagonist schreeuwt zijn onrecht uit. In ‘De verdwenen erfgenaam’ vertelt auteur Annette Akkerman hoe een erfenis wordt verdeeld in een gezin waar één van de kinderen is vermist. Wat is er met de verloren zoon gebeurd? De ene vraag na de andere werpt zich op. Ondanks de snijdende spanning blijft de stem van Peter van Eerdenburg rustig, waardoor het einde als een verrassing binnenkomt. Is jouw interesse gewekt? Download dan hier deze drie winnaars voor nog geen vijf euro.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

5 gedachten over “Drie literaire debuten voor nog geen vijf euro”

 1. Wat een fascinerend verhaal !
  Ik heb gisteren je verhaal gedownload en beluisterd. Het was de eerste keer dat ik een luisterverhaal voor volwassenen beluisterde. Een nieuwe ervaring. Ik had dit beter niet gedaan tijdens het koken … ik had de koptelefoon van Robbe opgezet en schilde ondertussen de patatjes en bakte het VLEES !!!! Wist ik veel dat zij ook vlees gingen bakken.

  Het was een verrassend verhaal … ik kon het einde zeker niet zo voorspellen. Het enige dat ik gek vond was dat ze sangria gingen drinken. Om 1 of andere reden klopte dat niet bij mijn verbeelding. Maar dat maakt het misschien juist interessant, de onvoorspelbaarheid.

  Heel leuk !

 2. ik nam net even de tijd om je luisterboek te beluisteren … en het gebeurt mij niet vaak (met mijn antwerps groot bakkes 😉), maar ik weet niet wat zeggen, ja sprakeloos. Woorden als spectaculair, fantastisch, gruwelijk schitterend schieten allemaal tekort. Thomas Harris, die Silence of the lambs schreef, is vast bij jou in de leer geweest! (al kan dat gegeven je leeftijd niet ..). Respect, diep respect.

  Ellen, je bent een straffe madam.

 3. Je verhaal klinkt op z’n minst smakelijk 😉 

  Ik vind het knap hoe je tot in detail een omgeving of een personage beschrijft, zonder dat het een saaie lijst  wordt. 

  Je verhaal blijft de hele tijd boeiend, al zou ik zelf niet als maaltijd willen dienen, ik kon het me zo voorstellen. Ik kijk al uit naar je boek. 

 4. Indrukwekkende schrijfstijl, Ellen!
  Wat een gevoel voor taal heb jij.
  En opvallend, wat een kennis van de gastronomie! ’t Is me intussen wel duidelijk geworden hoe jij je weekends spendeert. 😀

  Soms mag er wel wat meer dynamiek in de vertelstijl zitten. Een contrast in stemgebruik tussen de beide hoofdpersonages is er weinig.

 5. Ik heb juist het luisterboek “De ultieme smaaktest” beluisterd!
  Ik heb ervan genoten! Bizar maar intrigerend verhaal!
  Ik kijk al uit naar een lang verhaal …
  Fantastische voorleesstem ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: