Kijk ‘Verboden’ op YouTube!

Een onschuldige opa geniet van zijn kleindochter en de eerste lentezon als plots de hel losbarst. Auteur Wim Haazen kiest elk woord met zorg, neemt je mee en laat je geen seconde los. De tekst zit vol rijm en rijke klanken. Er staat geen letter te veel of te weinig. Dit is pure poëzie én literair proza. Het is fictie en toch ook weer niet, een kritiek op de bekrompenheid van mens en maatschappij. Oordeel vooral zelf, maar wees gewaarschuwd. Het kan iedereen overkomen en dus ook jou.

Wim Haazen vertelt met rust en vertedering, zoals het een trotse opa betaamt. Hij last hier en daar een welgemikte pauze in om de spanning ten top te drijven. Af en toe zou iets meer intonatie mogen, maar het verhaal is inhoudelijk zo sterk dat het je als luisteraar bij de strot grijpt. En dat is nog niet alles. Je hoeft dit meesterwerk zelfs niet te kopen. Je kunt het gratis beluisteren via YouTube. Ik zou zeggen: zeker doen! Voor wie zin heeft in meer, is er ook nog de website van Wim Haazen zelf.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: