“Mijn naam is Gigi en ik kan niet tegen mijn verlies”

Ellen Kil gaf de Hebban-lezer al een voorsmaakje van haar nieuwe boek ‘Pasen in het jaar nul’. Seppe Sleeks, één van de hoofdpersonages, schrijft elke dag over zijn ervaringen als arts en als echtgenoot van een blinde vrouw na een gedwongen huwelijk. Dit doet hij in dagboekfragmenten van telkens honderd woorden. Eén van deze fragmenten viel althans bij de lezers in de smaak:

In de zijspiegel zie ik haar vechten tegen de tranen. Meisjes horen niet te huilen op een huwelijksdag. Ik heb veel over haar gehoord. Zij weet alleen dat ik haar wil maken tot wie ze niet is. Verdomme! Het verkeer staat stil. Ik grijp haar arm, trap het rempedaal in. Nu komen de tranen pas echt.

 

Een etentje zou haar goed doen, een hapje langs de weg. Ik parkeer, open het portier en houd haar stevig vast, bang haar te breken, bang dat ze valt. Ze volgt mij met de ogen dicht, zo snel dat ik haar niet bijhouden kan.

Kil nam met dit fragment deel aan de 100 woorden schrijfwedstrijd van Hebban. Diegene met de meeste stemmen, zou winnen. Kil stak er met 89 stemmen met kop en schouders bovenuit.

Kil werd gediskwalificeerd. Een zekere Gigi die zijn echte naam niet wil noemen, vocht de geldigheid van de stemmen aan en sleepte zo de overwinning in de wacht met slechts 27 stemmen.

“Bij het sluiten van de stemtermijn zaterdagmiddag 1 augustus) had het verhaal van Ellen de meeste likes, namelijk: 89,” bevestigt ook de Hebban-redactie. “Echter het onwaarschijnlijk grote aantal likes en de vele vragen daarover heeft de redactie ertoe bewogen een onderzoek in te stellen. Geconstateerd is dat dit verhaal niet op de juiste manier – namelijk door het lezen en vergelijken van de deelnemende verhalen – aan het hoge aantal likes is gekomen. Ook het verhaal van Klaske is gediskwalificeerd, omdat ze eerder al toegaf stemmen geworven te hebben (al was dat op ludieke wijze en konden we er toen nog om lachen). Het is nu tijd om, zoals we zelf aankondigden, ‘streng maar rechtvaardig’ op te treden.”

Kil besluit de uitslag niet aan te vechten. “Kwaliteit komt altijd wel bovendrijven,” aldus Kil. “Als Hebban een prijs uitreikt aan de hardste roeper, dan zegt dat meer iets over Hebban dan over mij. Ik ben in elk geval in mijn opzet geslaagd: de lezer smaak geven naar meer.”

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt als luisterboek in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is fictie van eigen makelij (tenzij anders vermeld).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: