Zoals gewoonlijk

Zoals elke ochtend stak hij zijn boterhammen in het broodrooster en keek hij naar de visjes die in cirkels zwommen in het aquarium. Zijn vrouw had sinaasappels geperst en zijn kiwi keurig in partjes gesneden. Hij bladerde in de krant, terwijl de hond braaf aan zijn voeten lag te ronken.

“Geen brood vandaag, klein mormel,” zei hij, zoals elke dag.

Hij hield het kontje voor de neus van het slapende monster, dat hem compleet negeerde.

“Goed geslapen, schat?” vroeg hij plichtmatig aan zijn vrouw.

Ze geeuwde luid en knikte kort, zoals altijd als ze nog niet wakker was.

Die avond zou hij met haar vrijen, op zijn hondjes, zoals gewoonlijk. Hij vertrok naar zijn boekhoudkantoor en dacht aan de frietjes met stoofvlees waarmee zijn weekend zou beginnen.

 

Toen hij thuiskwam, was de woonkamer leeg. Ook de keuken was leeg, zelfs de vuilnisemmer was verdwenen. Op het aanrechtlag een briefje in het keurige handschrift van zijn vrouw:

“Dag schat, ik heb de meubels verkocht en ik ben voorgoed van je weg.”

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: