In tijden van lockdown

Zij

 

Heerlijk zit ik met mijn voeten in de sofa, terwijl de parkieten vrolijk fluiten. Chocolade met praliné smelt op mijn tong. Ik laat mijn voeten op zijn benen rusten. Een sterke man is hij, gespierde borstkas, slanke handen. Een Antwerpenaar, net als ik en dat zijn de beste. Ik bouw een huisje met zijn vingers die soepel zijn als elastiek, kneedbaar als plasticine en zacht als was. Na het coronatijdperk zal hij de voordeur vernieuwen. Toch leuk dat hij dat allemaal kan. Hij is niet alleen lief, hij werkt ook hard en hij doet alles wat ik vraag. We hebben nog nooit zoveel plannen gemaakt. Ja, dit is het leven.

 

Hij

 

Die parkieten moeten eens ophouden met dat monotone geschreeuw. Nog even en ik sla ze de hersens in met de hamer. Die rotvogels schijten niet alleen het parket onder waaraan ik uren heb verscheten. Ze zijn al even dom en rumoerig als mijn vrouw. Ze zit alweer chocolade te vreten. Vet varken, wanneer let ze eens op haar lijn! Ik krijg het akelig benauwd van haar dikke, vette billen die als omgevallen bomen op mijn benen drukken. Ze stinkt naar zweet en frunnikt aan mijn vingers. Kan ze me nooit eens met rust laten? Elke dag geeft ze me werk. Ik moet de vaatwasser uitladen, de kinderen bezighouden, de voordeur herstellen. Dat latje zit niet goed. Mijn lat zit al weken niet goed. Stijf gespannen in de broek. Wat kan het haar schelen. Ik doe alsof ik luister, tel de dagen in mijn hoofd en geeuw luid. Nog veertien en dan ben ik weg.

 

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: