Ik wil weg!

Ik wil weg uit deze cel. De muren zwijgen, mijn telefoon is plat en de wereld is dood. Het eten smaakt naar meer dan genoeg, de bedden zijn van steen en de harten bevroren.

 

Elke zes uur komt er iemand kijken. Elke zes uur. Als ik na zes uur pas kwam vragen wie er honger had of dorst, was het café al leeggelopen, waren de rekeningen niet betaald en kreeg ik meteen mijn C4. Ja, ik heb heel mijn leven al meer gelopen dan die zieke lui hier. Dat piept eens om de hoek, dat zit constant te keuvelen – overleg heet dat – en dat krijgt dan nog fulltime loon!

 

Je zou voor minder in de zorg gaan werken. Je krijgt een gratis astronautenpak, elke dag is het carnaval en de hele straat geeft daarbovenop bloemen, pralines en applaus.

In de wijde omtrek geen dokter te bespeuren. Laat dan toch je kop zien, bende lafaards! Dan weet ik tenminste wie me hier laat liggen, wie niet komt opdagen als ik op de bel druk en wie in de verkeerde ader heeft geprikt.

 

Rust, rust en nog eens rust. Dat wist mijn moeder al, mijn grootmoeder en mijn voorouders in de tijd van de pest. Dat een zieke rust nodig heeft, dat hij zich bij voorkeur niet met gezonde mensen mag mengen en dat een mens nu eenmaal vroeg of laat moet sterven. Ja, daarvoor moet je notabene zeven jaar studeren. Voor een vaccin heb je amper zeven maanden nodig. Om dan nog maar te zwijgen van die domme vragen: “Voel je je wel goed?” Nee, natuurlijk niet, anders lag ik hier niet!

Ik vraag maar één ding: laat mij vrij. Laat me de cafés onderniezen. Alcoholisten zijn er toch al te veel. Als je dat niet doet, wordt je huis corona, je familie corona, ja, alles corona, zelfs je kat en je hond. De keuze is aan jou.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: