Waar een wil is, is een weg

Alle mailtjes van vroeger heb ik bewaard. Filosofisch, troostend. Soms didactisch, meestal pure satire. Ik open de map uit het verleden en lees. Herinneringen schijnen als zonlicht naar binnen. De Romereis, de lessen buiten. Het gras dat kietelt tussen je tenen. Ik wil je zien. Hier. Hoe zou het met je gaan? Nu, ouder en wijzer? Geen tijd meer voor huiswerk. Enkel taken die ertoe doen.

 

Als ik nu eens een boek koop voor je verjaardag, toevallig langsloop in je straat? Dan weer een sollicitatie in de school waar jij werkt, elke dag nieuws uit iedere hoek. Waar je ook kijkt, je zal mijn gezicht zien. Ooit zal het tot je doordringen. Ik ben de liefde van je leven.

 

In het zand schrijf ik je naam. Heel de wereld mag het weten. Ik heb wel zin, heb je het nog niet door? Als stille hint? Een condoom in je jas. Voor Valentijn graffiti. Allemaal hartjes op de deur. De naam van je vrouw weggekrast. Haar krokusjes uitgestoken. Jij ziet toch liever madeliefjes.

 

Vrienden noemen mij een stalker. Ze weten niet wat stalken is. Het enige wat ik doe, is inzicht geven. Waarom mag ik nu ineens niet meer in je straat? Jij vindt die krokusjes toch ook lelijk. Je vrouw terroriseert je. Geef het maar toe. Met mij ben je veel beter af. Ik heb wel een oplossing.

 

Op weg naar school wacht ik je op. Daar kom je met de fiets. Ik erachter aan. Meteen de straat over. Een auto. Pats, boem, ik smak op de koude stenen. Een zoen op mijn lippen. Zijn lippen. Mond-op-mond beademing. Het laatste wat ik voel. Hoe het ook zij, het is gelukt. Nu kan ik gaan. In vrede.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: