Oktoberblues

Geen tijd. Eerst de man, dan kleine Jan. De hond ziek, de opa dood. Door werk gekloot, hobby’s te groot. Te weinig zon, te veel kou. De één gekluisterd door diaree, de ander nog steeds in de puree. De derde in rouw. En nee, ’t ligt niet aan jou, maar jij kunt echt niet mee.

 

Of toch? Voor seks, als bezigheid voor de ex? Van tien tot tien na tien? Dan hebben ze je toch gezien. Praat niet over X of Y. Neem kaas op brood, geen ei. Niet proesten, niet hoesten, niet huilen. Niet geeuwen, niet roepen, niet pruilen. Antwoord gewoon op de vraag! Geen uitwijding graag. Loop door, geen stap opzij. Wees welkom. Doe als wij.

 

Wandelen, fietsen, zwemmen, theater, eten zonder remmen, leuk. Genoeg. Ik wil bungeespringen, bergbeklimmen, diepzeeduiken, spoken in de struiken. Auto racen, pijlen schieten, vliegen in de lucht, op de scooter, getoeter, gerucht! Vraag ik te veel aandacht? Doe ik steeds mijn zin? Gil ik nu uit onmacht? ‘t Is nog maar het begin!

 

Bij deze dus mijn zoeker. Naar pit en avontuur. Geen zoete zever, geen gefoeter. Maar lachen elk uur. Voel jij je aangetrokken? Of ben je nu geschrokken? Kom maar langs, als je durft. Verrassing in alle hoeken. Zoek Halloween niet in boeken. Maar beleef het in het echt. Pompoensoep met een spin erin smaakt lang niet slecht. Nu nog een plek voor een vuurtje. Geniet nog van je laatste uurtje. Hoor de doodsklokken slaan. Elf, twaalf en dan? Gedaan.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: