Met het mes op de keel

Ik kijk naar jou, jij kijkt naar mij. Misschien mis je nu al mijn geblaat, de scherpe kaas die je straks niet meer van mijn melk kunt maken. De wol waarmee ik je kinderen niet meer zal kleden. Onze rituelen. Hoe je me molk. Als je ook zo zacht met je vrouw omging, had ze geen klagen. Elke maand een nieuwe vlakte afgrazen. Ik was beter dan de beste grasmachine. En dan het scheren. Hoe angstig ik me die eerste keer voelde toen het mes over mijn lijf gleed. Je aaide om mij te zeggen: “Maak je geen zorgen. Alles komt goed.”

 

Nu voelt het anders, maar toch ben ik niet bang. Straks zal ik je voeden, je vrouw en kinderen ook. Met eigen vlees en bloed. Zo’n geschenk kan geen mens je geven. Ik ga niet dood, ik word een deel van jou. Van de tederste herder ooit. Zoals Jezus blijf ook ik in jou voortleven. Je zult me opeten, helemaal in je opnemen, het toppunt van erotiek. Geen aftakeling, geen dementie, geen kruisiging. Gewoon één messteek, waarom zou ik blèren en mekkeren?

 

Je streelt me nog een laatste keer met fluwelen vingers. Met zijn scherpe hoorns kan een ram in de verste verte niet aan jou tippen. Je ogen knipperen. Ik houd je warme, bemoedigende glimlach vast, tot het koude lemmet mij uit mijn liefdesroes wekt. Bloed vertroebelt mijn blikveld. Ik krijs, schreeuw, toe, strijk alsjeblieft nog eventjes over mijn vacht, toe, nu het nog kan? Maar je zet een stap opzij. Het laatste wat ik zie, is hoe je mijn bloed van je afveegt, alsof ik een stuk vuil ben.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. Of het nu gaat om door acteurs voorgelezen verhalen of audiofilms vol geluidseffecten, ik vind het allemaal even boeiend. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt meteen ook als luisterverhaal in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Graag help ik werkzoekenden met sollicitatietips of een opleiding op maat. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is van eigen makelij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: