Prinses Laurentien laat kinderen filosoferen over vandaag en morgen

Wat moeten de apen zonder bomen om in te klimmen? Wat als de zee het land overspoelt? Wie heeft oor voor de stem van de dieren en andermans problemen? Hoe los je ruzies op? Over dat alles en nog zoveel meer zetten prinses Laurentien, Willem Nijholt en Sieb Posthuma je drie cd’s lang aan het denken!

 

Zoals de titel, Mr Finney en de wereld op zijn kop, al doet vermoeden, draait alles om Mr Finney. Vaak zit hij met zijn beste vriend Slak van zijn huis en tuin te genieten, de enige plek die hij kent. Plots komt Pinky Pepper, een knalroze vliegend wezentje, hun rustige leventje verstoren. Op haar SuperBibi, een hip communicatieapparaat, laat ze Mr Finney en Slak allerlei wereldbeelden zien. Geprikkeld door deze foto’s, wil Mr Finney op reis, maar hoe? Welke barrières moet hij overwinnen? Zal hij zich niet te eenzaam voelen in al die landen waar niemand hem kent? Met de ogen van een kind neemt hij de wereld in zich op, stelt hij zich vragen en zoekt hij naar oplossingen voor elk probleem.

 

Prinses Laurentien schreef dit boek

 

Eenvoud is de kracht van dit boek. Vol bewondering kijkt Mr Finney naar zijn vrienden en de natuur om zich heen. Om de jonge lezer een beeld te geven van de dieren en hun universum, krijg je bij dit luisterboek ook sobere afbeeldingen van alle figuren, in een apart boekje. Met een eigen stemgeluid maakt Nijholt alle personages nog meer herkenbaar.

Auteur: Ellen Kil

Ik ben met luisterboeken opgegroeid; hoe meer spanning en gruwel, hoe liever. En wat is er leuker dan zelf een luisterboek te maken? Mijn debuut 'De ultieme smaaktest' ligt als luisterboek in de rekken. Het maakt deel uit van een groter geheel waaraan ik nog volop aan het schrijven ben. Studies taal- en letterkunde maakten mij tot een weergaloze talenknobbel, allergisch voor taalfouten. Diverse boeken en concerten heb ik gerecenseerd, o.a. voor het KlaraFestival, Brussels Philharmonics, CJP, godeau, De Leeswelp en De Leeswolf. Als eindredacteur bij StampMedia coachte ik een jong redactieteam. Bij Radio 2 schreef ik bindteksten voor presentatoren, deed ik onderzoek naar audiodescriptie, bereidde ik interviews voor en zocht ik nieuws uit diverse invalshoeken. Schrijven zit in mijn bloed. Ik heb al één volledig manuscript geschreven dat nog wacht op een uitgever en aan nieuwe ideeën geen gebrek. De arbeidsmarkt kent voor mij weinig geheimen. Ik deed ervaring op in het onderwijs, bij diverse callcentra en in de verzekeringswereld. Momenteel werk ik als arbeidsbemiddelaar bij VDAB. Mijn werk is mijn passie. Het geeft enorme voldoening het verschil te maken, mensen op de arbeidsmarkt te motiveren en een glimlach op hun gezicht te toveren. Ik heb fantastische collega's en wat is er mooier dan een job die mij ook nog eens tijd en ruimte geeft om te schrijven? Alles op deze website is fictie van eigen makelij (tenzij anders vermeld).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: